Dum. nov. 27th, 2022

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Aradul , sub cod roșu de fashion!

6 min read

Să fii fashion este o parte importantă din procesul care definește un om, un caracter, o imagine și ca un camuflaj, ne ajută să schimbăm  percepția și modul cum ne simțim.  Moda ne face să visăm și  să evoluăm. Chiar dacă nu ești  o persoană care este ahtiată după haine, avem nevoie  de piese vestimentare care ne dau încredere în noi și ne duc într-o altă lume, pentru că un creator de modă își creează o lume aparte iar tu ca un simplu om de rând, poți din când în când să intri în lumea lor.

Unde ? La evenimentele de fashion. Recunosc, nu sunt o fashionistă înnăscută dar am noroc cu prietenele mele care reușesc de fiecare dată să mă ajute cu ținutele. Lucky me 🙂

Am participat timp de două zile la o poveste care se află la a doua ediție, un eveniment  care te face pur și simplu să te îndrăgostești de modă.  Avem nevoie de astfel de evenimente, pentru că după atâtea restricții simțim nevoia să ne delectăm, să socializăm și să aflăm ultimele tendințe din lumea fashion.. Respectând toate regulile, Arad Fashion Days s-a desfășurat  anul acesta într-un cadru intim față de anul trecut, într-un loc inedit pe acoperișul Atrium Mall. Mie, personal mi-a plăcut această idée și mă gândeam oare de ce nu s-au organizat mai multe evenimente acolo?

Pfff , parcă nu îmi vine să cred că a trecut atât de repede iar acum imaginile de la show mi se derulează în fața ochilor. Chiar dacă m-au durut picioarele am rezistat eroic pe tocuri. Puteam să stau jos dar am preferat să simt pulsul scenei de aproape. În prima seară, am respirat  pe ritmuri și acrobații de balet în timpul prezentării primei colecții  „Flowers” by Cătălin Botezatu, a celui mai cunoscut designer din România care a deschis oficial Rooftop Fashion Show.

Designerul Ștefan Muscă  a revenit la Arad cu două colecții și a impresionat publicul arădean, timp de două seri la rând, prin ținutele urbane preferate în rândul tinerilor.  A fost preferatul meu de la acest eveniment și recunosc că mă gândesc serios să îmi schimb stilul, pentru că îmi place să mă îmbrac în negru, iar hainele lui Ștefan Muscă te duc cu gândul la seria filmelor Matrix.

Pe podium și-au mai prezentat creațiile: Studio Distriqt din Constanța, un brand nou creat, care are ca și ținte confortul și eleganța pe care o femeie și le dorește atunci când poartă o piesă vestimentară. Am avut parte și de o surpriză venită din partea brandului arădean „ Moda Arad”  care ne-a amintit că clasicul nu se demodează niciodată.

Piese vestimentare cu inspirații din folclor  au fost prezentate de Cossette iar cei de la Cozacone au dat un plus de strălucire show-ului prin colecția plină de rafinament și eleganță.

Pentru că știm cu toții că industria fashion este una din cele mai poluante industrii,  colecția Vigo Hope by Cătălin Botezatu vine în sprijinul modei sustenabile. Este prima colectie din materiale reciclate a unui brand românesc .  Se poate și la noi 🙂

La fel ca anul trecut,  arădeanca Vali Cioban ne-a încântat privirile cu un nou concept, CHIC 2020, o colecție impresionantă împărțită în patru secvențe având la bază stiluri diferite , o colaborare în care și-au pus amprenta și trei designeri  noi :Diana Tunaru, Ioana Groza, Mara Popa.

Mi-a plăcut și colecția concepută de brandul Alina Moza, un brand care susține sustenabilitatea prin materiale 100% naturale de calitate superioară . Liniile de croi retro futuristice îmbină trecutul cu prezentul într-un mod armonios.

Pentru a doua oară pe șcena Arad Fashion Days, Alexandru Raicu și-a prezentat creațiile sale spectaculoase, pline de culoare și strălucire, creații care  se bucură de succes atât pe plan local cât si pe plan internațional.

Paul Micșa a venit cu două colecții noi. În prima seară  ne-a  prezentat  un nou tip de lux, luxul din stradă, concentrat pe denimul auriu pe care îl aduce în croieli urbane, moderne și lejere . Recunosc, a fost cea mai atipică prezentare. Uhhh…toate modelele au purtat trompe pe care le-au aruncat în public. Iar în a doua seară,  roz a fost culoarea predominantă  de designerul arădean prin colecția „Urban Roz”.

Optivog  ne-a prezentat în exclusivitate în Arad, lanțuri pentru ochelari și ochelari placați cu aur și paladiu, cu detalii din perle și jad, modele purtate de artiști renumiți din industria muzicală și a filmului și modele handmade realizate din discuri originale de vinil.

Ediția a doua din acest an a fost prezentată de carismaticul Cornel  Crișan, jurnalist profesionist de modă, producător și prezentator TV.

Și l-am lăsat la sfârșit pe omul care a fost responsabil cu muzica: Dj Mike Kross. Pe numele său real Cosmin Băhnean, este singurul dj din Arad care a mixat la marile festivaluri din România : Untold și Neversea  iar mulți dintre voi îl știți de pe plaja lacului Ghioroc. O mai spun și acum, deși i-am scris un mesaj după prima seară că muzica de la acest show a fost wowww. În aceste două zile am putut asculta cea mai bună muzică. Fuziunea stilurilor muzicale au dat show-ului  un plus de valoare. Fără muzică totul ar fi pustiu!

 

Mi-a plăcut mult să fiu la Arad, e pentru prima dată când vin iar oamenii de aici mi s-au părut  mișto, primitori și să știți că aveți stil toți” a mai adăugat la final Deea Codrea, unul din invitații de top din cadrul acestei ediții.

Andrei Grigorie,  al doilea invitat special de anul acesta, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bloggeri de fashion din România  a declarat că  Arad Fashion Days este unul dintre cele cele mai reușite evenimente de fashion din România și este printre puținele  care se încadrează în acest format și vreau să îi felicit pe toți cei din organizare și pe toți cei care au pus umărul la organizarea acestui eveniment în condiții excepționale. Colecțiiile din acest an mi s-au părut foarte reușite și mă bucur să văd că avem oameni talentați și creativi”

Au fost două zile în care mi-am permis să ies din tipare și să adaug un plus de extravaganță stilului meu personal.

Se spune că ținuta unei persoane aduce o poveste despre fiecare ființă umană și îți vorbește atat de  interior  cât și despre exterior. Atunci când porți ținuta adecvată și te sincronizezi cu ea, vei radia….iar eu am radiat. Să fii fashion este un stil de viată, mulțumesc Arad Fashion Days pentru că mi-ați amintit.

”Evenimentul Rooftop Fashion Show a fost un eveniment frumos dar sigur. Deși ne-am revăzut anul acesta într-un număr limitat ne bucurăm că am reușit să trecem peste toate piedicile puse în acest an. Echipa #AFD vă mulțumește pentru încredere și curajul de care ați dat dovadă participând la acest eveniment” au mai spus la final organizatorii: : Cristina Sabău, Paul Sergiu Micșa, Lidia Georgiu, Ancuța Ciortea, Teodora Duma, Larisa Blidariu, Benny Mark și Ghiță Marian.

See you next year Arad Fashion Days, până atunci nu uitați să fiți fashion!

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Aradul , sub cod roșu de fashion!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.