Dum. nov. 27th, 2022

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Dincolo de aparențe, interviu Bianca Morariu!

6 min read

 Totul în lume pleacă de la o  idee, așa că într-o zi de decembrie m-am gândit să o invit pe Bianca Morariu la o discuție deschisă ca între fete.

Ce am aflat? Multe lucruri interesante pentru că Bianca este o persoană perfecționistă, are  o experiență de ani buni în spate în organizarea evenimentelor dar dincolo de toate acestea este un om cu care ți-e drag să stai la povești. E tânără, e haioasă , e mișto și e… blondă 🙂

Am glumit cu culoarea părului, evident  🙂  Însă, dincolo de aparențe, este un om care emană fericire și bunăvoință. Era și culmea să nu fie așa, fericirea nu stă într-un suflet mic și uitându-mă la ea îmi dau seama că ea chiar iubește ceea ce face și peste tot pe unde calcă,  lasă în urma ei bucurie.

-Te salut Bianca și mă bucur că ne revedem, dar nu puteam să nu observ ce rochie mișto ai!

-Te salut Corina, mulțumesc de invitație, să știi că am luat-o de la second hand 🙂 dar am mai modificat-o un pic.

De aici a început discuția noastră……

-Bianca, eu știu că tu ești ca o albinuță , te-am văzut la foarte multe multe evenimente și aș vrea să ne povestești cum ai ajuns să fii event planner & PR?

-Ohhh, din niște șuturi… Nu spun unde, cert este că ele mi-au fost foarte benefice. Eu am intrat pe această zonă de evenimente într-o perioadă foarte joasă din viața mea în care aveam fix două variante: să mă ridic sau să mor (la modul metaforic vorbind). Am ales să renasc din propria cenușă, ca să spun așa. Din fericire am avut lângă mine o persoană care a crezut în mine mai mult decât am crezut eu la momentul respectiv, evident și pe ai mei de acasă dar a contat foarte mult această persoană din exterior . Este vorba de mentora mea, care în timp mi-a devenit și prietenă: Mirela Retegan .

Cred că este foarte important să avem pe cineva lângă noi care ne inspiră și care ne dă aripi….

-Oooo, da… Ne dă putere și ne suflă în aripi, în visuri, în proiecte, ne dă o stare bună. Eu de exemplu, sunt genul de persoană care mă încarc foarte mult cu ceea ce primesc de la public într-un eveniment, cu ceea ce primesc de la expozanți în alt gen de evenimente. Chiar dacă trăiesc oarecum în bula mea, pentru că nu îmi permit să mă încarc cu tot. Se mai întâmplă din când în când să iau acasă ceea ce trăiesc. Și aici nu mă refer doar la acel vibe bun cu care mă hrănesc câteva zile. Ca să știți cu ce mă hrănesc, asta pe lângă ciocolată 🙂

-Și eu tot am zis că renunț la ciocolată și încep să merg la sală….

– N-aș putea să mă laud cu asemenea performanțe.

-Și tu ești genul care spui că de mâine o să mergi la sală,  că o să renunți la micile plăceri nevinovate ?

-Nu, eu nu mai spun. M-am dus la sală după opt ani de zile, într-o perioadă în care cei mai dragi prieteni au luat drumul străinătății și atunci trebuia să fac ceva ca să nu îmi pierd mințile.

Trăim într-o lume care este într-o continuă schimbare.Cum reușești să te ții up-to-date în legătură cu ceea ce se petrece în industria organizărilor de evenimente?

Ai fi surprinsă. Urmăresc tot ceea ce se întâmplă dar în nici unul dintre evenimentele pe care eu le-am organizat nu m-am dus pe un manual, pe ceea ce dictează media. M-am dus fix pe feeling. Oamenii ne simt și de acolo pleacă tot. Eu nu sunt un organizator de evenimente care a terminat o școală în acest domeniu. Eu am studiat la Liceul Pedagogic „Dimitrie Tichindeal” după care am urmat cursurile Facultăţii de Psihopedagogie.  Merg din când în când la anumite cursuri , unele îmi aduc în față chestii noi iar la altele îmi dau seama după ce plec de acolo că le știam deja dar aveam nevoie de cineva care să mi le reîmprospăteze.

Ce tipuri de evenimente organizezi?

-Toate în care cred. Primul eveniment la care ne-am cunoscut a fost în urmă cu un an la o gală de box. Am fost parte din echipa organizatorică dar și promoter. De trei ani de zile merg în special pe zona de nunți .

Wedding planner” poate încă sună ciudat pentru Arad , dar  să știi că începe să prindă din ce în ce mai bine.  Le spun mirilor , sau potențialilor mei  miri, la prima întâlnire când discutăm despre tot ce presupune o nuntă următorul lucru: Secretul că mă ai pe mine acolo nu este că voi nu vă puteți organiza nunta, este tocmai faptul că dacă eu sunt acolo pentru voi va fi un mare stres în minus și vă puteți bucura de moment.

Bianca, cum reușești să mobilizezi și să aduni o întreagă comunitate în jurul evenimentelor pe care le organizezi ?

Oamenii simt când cineva face un eveniment doar din punct de vedere al unui business sau face un eveniment pentru că simte să îl facă, pentru că este acolo implicat din tot sufletul.

Ce planuri de viitor are Bianca Morariu?

Nu mă mărit 🙂  Asta pe plan personal . Pe plan profesional tocmai am încheiat campania „Încalță un copil” prin care am reușit să strângem 700 de perechi de încălțăminte  pentru copiii nevoiași . Am mai multe proiecte în desfășurare:  „Vreau să îl ajut pe Moș Crăciun”, Shop Boutique plus încă un târg de nunți, dar mai multe detalii veți afla în scurt timp. Sunt într-o perioadă foarte bună profesional și mă bucur că am ajuns până aici fără să depind de un finanțator sau de vreo chestie politică. Singurii de care depind sunt oamenii din jurul meu… În spatele meu sunt oamenii care îmi dau energie, care mă ajută și mă sprijină în tot ceea ce fac. Chiar dacă mă văd doar pe mine în prima linie, să știi că am o întreagă echipă care mă sprijină.

Te-ai gândit vreodată să te muți din Arad?

-Da, m-am gândit dar îți mărturisesc că încă nu am curaj. Deși par o persoană care sunt în stare să mut munții, nu îi pot muta singură și aici în Arad am oamenii mei care mă ajută oricând. Cu această ocazie vreau să le mulțumesc tuturor, în special prietenei mele Paula Tamaș, care  deși este mămică și are un băiețel de cinci ani ori de câte ori îi cer ajutorul ea este acolo.

Dacă ar fi să am curajul să mă mut din Arad, Capitala ar fi o alegere dar încă nu e momentul . Cred că mai am de făcut multe lucruri aici în orașul meu 🙂

Cineva îmi spunea zilele trecute că nu contează unde stai, ba mai mult contează să fii cel mai bun acolo unde stai și tu ai reușit. Care este secretul, există o rețetă a succesului? Se poate lua de la farmacie 🙂 ?

-Întotdeauna am mers pe feeling în tot ceea ce am reușit să fac de-a lungul acestui timp, chiar dacă acest lucru a presupus anumite sacrificii. Nu cred că există o rețetă a succesului, trebuie doar să simți lumea din jurul tău și să fii atent la toate detaliile. Am riscat și am crezut tot timpul  în tot ceea ce am făcut!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.