lun. apr. 15th, 2024

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

„Helsinki” din „ Casa de Papel” vorbește românește mult mai bine decât mulți dintre cei care s-au întors recent în țară!

3 min read

 

Mi-am început ziua cum nu se poate mai bine, e chiar mișto izolarea. Am dormit până la ora 11 și m-am trezit cu razele soarelui care îmi mângâiau fața. Am jucat șah aseară până la ora 12. Cred că m-a consumat un pic, am jucat opt partide, două remize, două victorii una după alta și scorul s-a terminat 5-3. Dar promit că îmi iau revanșa azi față de iubitul meu, pentru că aseară a scăpat ca prin minune.

Numai eu știu cât am așteptat data de 3 aprilie, fanii celebrului serial „Casa de Papel” știu despre ce vorbesc 🙂

Am aflat despre acest serial în urmă cu un an. Un prieten de-al meu de pe vapor se uita ca un disperat și îmi recomanda să îl vizionez și eu. Am făcut-o în urmă cu două luni și nu m-am putut dezlipi din fața televizorului. După Breaking Bad, acesta mi-a ajuns la suflet și am numărat zilele și orele până când urma să apară al patrulea sezon.

Însă astăzi mai mare mi-a fost bucuria când mi-am deschis facebookul și  am văzut că Ionuț Bodonea, matinalul de la Virgin Radio a fost atât de inspirat încât să facă un interviu cu Darko Peric (cel care îl interpretează pe personajul Helsinki), hoțul sârb care face parte din gașca de infractori antrenată de El Profesor. Am urmărit interviul și nu îmi venea să cred. Adică unul dintre personajele din „Casa de Papel” vorbește aceași limbă pe care o vorbesc eu.

Pe măsură ce urmăream interviul am aflat atâtea lucruri despre el încât am rămas uimită, mai ales că a locuit aici aproape de mine, mai exact în Timișoara.

Darko Peric este de loc din Klodovo, un mic orăsel din fosta Iugoslavie, are 43 de ani și a început să studieze medicina la Facultatea de Medicină din București. Acolo și-a redescoperit pasiunea pentru actorie și s-a mutat la Timișoara unde și-a continuat studiile. Medicină, actorie, tatuaje, cântăreț în trupe Punk și hardcore, toate aceste lucruri îl caracterizează pe Darko Peric. S-a mutat la Berlin unde a jucat în diverse proiecte cinematografice iar apoi viața l-a adus în Barcelona unde a fost ales pentru rolul lui „Helsinki” din Casa de Papel.

A vorbit foarte frumos despre România, îi este dragă , mai ales că a locuit nouă ani aici și am mai aflat că e vegan.

Îi place langoșul iar tatuajul cu urs de pe pieptul său îl reprezintă, deoarece vine din Balcani. El a mai transmis românilor să aibă grijă de ei și că vom trece și peste această pandemie care a lovit întreaga lume.

Printre știri, printre nebunia și stresul care se strecoară în mintea noastră fără să ne dăm seama cred că ar fi bine să ne mai relaxăm și  să uităm de haosul care ne înconjoară.

Eu știu ce fac astăzi: fug repede să mănânc ceva , apoi dau play pe Netflix și îmi urmăresc serialul preferat „Casa de Papel” (Money Heist).

Apoi încerc să îmi iau revanșa la șah. Și mai fac ceva 🙂

Dau drumul la boxe și ascult la maxim „Bella Ciao”, cântecul italian scos la lumină de Goran Bregovici...

Questa mattina mi sono alzato
O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao

Tu ce faci azi ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.