Dum. nov. 27th, 2022

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Backstage Boys, m-ați făcut să plâng de râs…….

3 min read

 

Când vine vorba de improvizație pupilele mi se dilată, tocmai pentru că știu cât de mișto e. La noi încă se mai confundă acest concept cu stand up comedy și de multe ori când le povestesc apropiaților, mulți nu înțeleg despre ce este vorba .

Într-un spectacol de improvizație totul se construiește pe loc, iar publicul face parte din spectacol.

Să vă spun cum decurge un show  de improvizație. Moderatorul alege din public meserii, teme, situații, locații sau replici care vor deveni subiectul unui joc iar membrii trupei vor porni de la o idee din public și o vor duce mai departe. Însă băieții de la Backstage Boys au mers atât de departe aseară în Club Flex încât mintea mea a luat-o razna …de bucurie. Ba chiar pot spune că au fost posedați 🙂

Băieți, mi-ați făcut seara! Nu numai mie,  ci și celor prezenți aseară. Iubitul meu nu o să vă uite  pentru că așa cadou nu a primit de ziua lui niciodată dar despre asta o să scrie el… Nu scrie doar despre morți…

Backstage Boys sunt finaliștii primei ediții iUmor și îmi aduc aminte acea scenă pe care au improvizat-o  la crematoriu, o locație dată de nimeni altul decât Cheloo. . Doamne, cred că m-am uitat la acel video de nu știu câte ori și râdeam  cu gura până la urechi.

Am rămas cumva dezamăgită că la noi în Arad lumea e destul de reticentă la astfel de evenimente, dar unii nu înțeleg…improvizația. Din punctul meu de vedere este cea mai tare , dar și cea mai grea.  Spun asta din proprie experiență pentru că în urmă cu câțiva ani am fost și eu într-o astfel de trupă. Știu prea bine că ai nevoie de antrenamente zilnice ca să ai abilitatea de a improviza totul pe moment.  Un bun improvizator trebuie să aibă cultură generală, să fie foarte bine informat și să fie sincer pe scenă, exact cum e și în viața reală. Nu e ușor dar într-o lume fake, improvizația e printre  singurele lucruri reale.

N-aș scrie despre ea, despre ei acum,  dacă nu mi-ar  fi așa de dragi….

E super improvizația,  mai ales cea făcută de ei .  Fiecare tip de scenă poate face spectatorii să râdă în hohote.  Toți sunt speciali: Iulian Sfîrcea, Vlad Mihu , Ștefan Huluba,  însă preferatul meu e Cătălin Coșarcă, nu pentru că arată foarte bine  🙂 ci pentru că omul are  un talent extraordinar, are o abilitate de a intra în pielea personajului cum rar mi-a fost dat să văd. Am participat și eu la o scenă cu ei, ba chiar am avut ocazia de a-l îngenunchia pe Cătălin. Evident făcea parte dintr-un joc.

Nu o să uit o scenă memorabilă din spectacol, cea care făcea parte dintr-un joc numit „Taximetristul”. M-a durut burta de râs. A fost cea mai bună terapie după o săptămână încărcată.

Mulțumesc Backstage Boys, mă declar fana voastră pe viață și abia aștept următorul vostru spectacol în Arad.

Trăirile depășesc limitele gândirii, o zic acum și ori de câte ori mi se întâmplă să am parte de asemenea momente.

Aseară a fost unul dintre ele  și cum spuneați voi într-o scenă  : E cineva în eter ? 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.