joi. oct. 24th, 2019

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Ce se întâmplă când te căsătorești cu primul iubit?

3 min read

Când te gândești la prima dragoste, te imaginezi în liceu, timidă și extrem de rușinoasă când se apropia cel mai drăguț băiat din liceu. Cupidon m-a lovit când nici nu știam definiția cuvântului ,,iubire’’ , m-a lovit ca un trăsnet, exact ca în celebrul joc ,,Mortal Kombat’’, când Rayden folosea trăsnetul  pentru lovitura finală. Prima experiență, sentimente pe care nu te gândeai că ești capabil să le trăiești. E momentul când trebuie să te decizi dacă  te duci la întâlnire sau nu.  Ei, noroc cu prietena mea care m-a împins în tramvai fără să mai realizez ce fac. Momentul mult așteptat a sosit, uite-mă coborând din tramvai  cu pași repezi, nerăbdătoare pentru a mă întâlni cu el. Era un tip înalt, fotbalist, cu un corp zvelt și  picioare extrem de bine lucrate. Îmi amintesc și acum când prietena mea mi-a spus ,, el o să fie al tău ’’ și  culmea așa a fost! Eram cea mai fericită și singura mea dorință pe vremea aceea a fost să mă căsătoresc cu primul meu iubit.

Am avut o relație minunată, iar după 8 ani am decis să facem pasul cel mare! Cred că orice fată, de când e mică își dorește să fie mireasă, să își găsesscă prințul din poveste, omul care să fie o viață lângă tine, care să te susțină pe toate planurile, să te împlinească ca femeie și să te facă cea mai fericită!

Fericirea ar trebui să fie obiectivul fiecăruia dintre noi!  Se spune că nu iubim cu adevărat decât atunci când iubim fără motive. Da, la 16 ani normal că iubim fără motive, fără interese și credem că va dura o viață întreagă.  La această vârstă fragedă nu prea știm cu ce se mănâncă această iubire pură, simțim fluturii în stomac la primele întâlniri, și cu timpul dispar, lăsând în urmă puritatea sentimentelor. De ce alegem să ne căsătorim cu primul iubit? Pentru că nu avem termeni de comparație, am dat peste un băiat bun care se comportă frumos cu noi,  și ne este frică că nu găsim ceva mai bun.

Dar oare aceste lucruri sunt suficiente ca să țină o viață întreagă? În cazul meu nu au fost suficiente, pentru că la un moment dat intervine respectul și obișnuința pentru partenerul de viață, cu toate că l-ai iubit enorm  în perioada adolescenței, acum realizezi că iubirea s-a dus, și indiferent ce ai face ca să o reînvii, nu e posibil acest lucru, sentimentele s-au dus, în urmă rămân doar amintirile frumoase de-a lungul anilor petrecuți împreună!

Alegerile se fac înainte de apariția explicațiilor,  chiar  dacă  vrem  sau  nu să știm asta! Am luat-o pe drumuri separate, pentru că simțeam că eram captivă într-o lume care nu îmi aparținea, fiecare dintre noi trecem la un moment dat prin așa ceva. Am ales să nu îmi trăiesc viața ca la carte, să nu urmez regulile societății, și să fac ceea ce e mai bine pentru mine.  Cu toții avem temeri, regrete, vise neîndeplinite și o dorință secretă de a o lua de la început, de a face o schimbare.

Curajul de a porni în căutarea visului pentru care ai fost predestinat, acest lucru deosebește o viață simplă de una plină de magie! Am ales să nu fiu simplă…..

Niciodată nu e târziu pentru a face o schimbare, dacă simți că locul tău numai e acolo.

,, Fericirea e un act de curaj’’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.