joi. oct. 24th, 2019

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Credeți că există oameni pe lumea asta care gândesc la fel ca noi și trec prin experiențe similare?

3 min read

Zilele trecute postasem pe blogul meu unul dintre articolele mele de suflet ,,Un călător prin lume’’, unde vorbeam despre viața mea, prin ce momente am trecut de-a lungul acestui timp și experiențele care m-au ajutat să văd altfel lumea. Nu ai de unde să știi cine îți citește articolul din întâmplare și se regăsește în rândurile povestirii. Era o zi ploioasă, deprimantă, o zi după o seară și mai nasoală, nu aveam chef de nimic, eram supărată pe vreme, pe oameni, și pierdeam vremea blocată pe rețelele de socializare. La un moment dat primesc un mesaj lung, de la o tipă tocmai din cealaltă parte a țării, mai exact din București care spunea în felul următor:
,, Dragă Corina, citeam printre primele pagini ale blogului tău….și de la primele rânduri mi-ai intrat în suflet. Ne-am privit cumva în oglindă? Câte persoane mai gândesc ca noi? Câteodată mi se pare confortabil să gândesc că sunt unică în a gândi așa, și totuși , cât e de gratificant să fie cât mai multă lume așa. Mă refer la a fi un călător prin lume sau un cetățean al  lumii. Am trecut prin aceleași senzații plecând în lume la o vârstă fragedă, și nu aș avea rânduri să îți scriu, și cred că știi prin câte trăiri și lupte complexe treci când ești departe de casă, de rădăcinile tale. Am plâns când am citit despre tatăl tău, când tocmai mi-am lăsat copii la București și zbor disperată înspre tatăl meu care se luptă în spital …nu pot continua ideea pentru că sunt năpădită de sentimente care mă răscolesc prea tare…și da, călătorind prin lume , am învățat să le domolesc. Ca și tine am o pasiune în a așterne gânduri, dar nu am urmat o facultate în sensul acesta, am rămas doar cu cea de Științe Economice, ca tine…Un prieten, care a scris deja trei cărți de succes, în timp ce ne scriam, eu fiind departe, îmi spunea că am un stil de a scrie unic, frenetic, energic, că sar dintr-o poveste în alta , apoi revin, cu atâta dinamism, încât nu simți lectura ci trăiești poveștile împreună cu mine…și și-a alocat acest ,,stil’’ pe alocuri în cărțile sale. Asta apropo de modestie… talent pierdut…poate talent, poate pierdut. Continui să citesc rândurile tale și mă văd pe mine . ’’
Am rămas surprinsă de acest mesaj venit de la un om care nu îl cunosc și totuși, a reușit să îmi smulgă câteva lacrimi de bucurie. Mă întreb acum, oare câte persoane mai gândesc și trec prin aceleași experiențe ca mine, mă bucur că am cunoscut o persoană care e așa, care vede lumea prin ochii ei la fel cum o văd eu. Draga mea, mă bucur că mi-ai scris, mi-ai făcut ziua mai frumoasă cu mesajul tău și sper să ai curajul să îți așterni și tu gândurile într-o zi la fel cum fac eu acum.
Viața este minunată, noi oamenii suntem ființe magice, găsiți acele persoane care gândesc ca și voi, care vă inspiră și vă ajută să evoluați.
Nu vă pierdeți timpul cu oameni care nu vă apreciază și care nu cred în visurile voastre!

1 thought on “Credeți că există oameni pe lumea asta care gândesc la fel ca noi și trec prin experiențe similare?

  1. Dear friend,
    sa sti ca ți-am citit toate articolele de o suta de ori over and over again deșii eu le primesc prima de la tine 🤣, nu pot sa spun ca ma regăsesc într-un totul in toate poveștile tale deoarece suntem persoane total diferite cu stil de viața și trăiri diferite tocmai de aceea te iubesc ❤️
    Ești un om sensibil cu o personalitate puternica , un om fericit cu clipe de tristete, o copila cu o gândire matura ,un suflet bun cu sentimente dure ,un om simplu cu o fire complicata , o fată normala care caută anormalul intr’o lume aproape normala ….nu ești perfecta pt mulți dar ești perfecta pt noi,prietenii tăi și cei care îți citesc articolele și îți apreciază sinceritatea și accepta realitatea ta !! ….ești un exemplu pt mulți dintre noi si ma bucura enorm faptul ca împărtășești cu lumea gândurile tale.
    Deși le sti ti le-am mai și scris negru pe alb sa ții minte nu de alta dar ai prea multe idei in cap și uneori ale mele nu mai au loc :))
    Bravo KOKO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.