joi. oct. 24th, 2019

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Un călător prin lume….

4 min read

Călător prin lume...

O prietenă mi-a spus că sunt o persoană complexă și că pentru asta mă iubește, am stat să mă gândesc ce înseamnă complex din punctul ei de vedere, părerea celor din jur și cum sunt concepută! Credeți-mă, nu este ușoară autoanaliza.

Când trebuie să mă gândesc, să îmi fac o autodescriere, mă apucă râsul, de ce? pentru că mă amuză, mulți ar începe cred să se plângă că este greu să te descrii. Oare de ce? Oare oamenii ar crede că ești prea încrezătoare în tine dacă te lauzi? Oare oamenii ar crede că sunt lașă dacă sunt modestă? Ce contează? Ce transmiți până la urmă este exact ceea ce ești! Deci ce vă așteptați acum? Că am să fiu prea modestă în descrierea mea? Nici gând. Cine ar vorbi urât despre el însuși? Asta ar însemna să mă desconsider…..Știu, am făcut prea lungă introducerea…..ghiciți ce? De aici vă puteți da seama că sunt o persoană guralivă, da….îmi place să vorbesc enorm, să socializez , să fiu o persoană activă, îmi place sportul și viața sănătoasă!

Îmi place să știu că oamenii se  pot baza pe mine iar atunci când îmi dau cuvântul să mi-l țin. Îmi place să pun pasiune în tot ceea ce fac și să mă responsabilizez cu tot ceea ce presupune viața. Probabil din cauza că am căutat independența mereu, am lăsat prietenii, familia plecând din țară la o vârstă fragedă. M-am măritat, crezând la acel moment că este decizia cea mai potrivită.

Frisonul gândului că voi rămâne fată bătrână, m-a aruncat la altar înaintea iubirii, apoi mi-am dat seama după o perioadă lungă de timp că nu e ceea ce îmi doream, apoi am luat decizia să schimb ceva în viața mea și am făcut-o! De când eram mică, îmi doream să locuiesc într-un oraș mare, așa că mi-am luat inima în dinți , rucsacul în spate și m-am mutat în Londra. Eram atât de încântată de acest oraș, încât credeam că nu o să mai plec niciodată de acolo, dar după doi ani nu mă mai regăseam nici acolo, așa că am simțit din nou nevoia de a face o schimbare. M-am întors în țară, cu o dorință imensă de a face ceva nou, așa că m-am înscris la 30 de ani la a doua facultate. Terminasem Științe Economice, dar nu mă vedeam lucrând în domeniul economic. Mereu am simțit o atracție pentru partea asta artistică. Călătoria în arta scrisului a  început  în momentul în care m-am înscris la Jurnalism.

De acolo am început să văd mult mai clar lucrurile și scopul meu în viață. Îmi doresc să ajut la construirea unei lumi mai bună, prin articolele pe care le voi scrie, îmi doresc să reușesc să arăt oamenilor ce înseamnă să faci o schimbare și că niciodată nu e prea târziu să o iei de la capăt.

Credeți că viața a fost blândă cu mine de-a lungul acestui timp? Tatăl meu s-a ridicat la ceruri când eu încă încercam să mă regăsesc pe mine…A fost omul care m-a susținut, a fost eroul meu, și știam că orice obstacol întâlneam în calea mea, împreună îl puteam depăși! Cei morți continuă să trăiască în amintirea celor vii prin faptele lor bune, sper că e mândru de mine, acolo sus. Acum știu că am îngerul meu păzitor, acum știu că a trebuit să plece de lângă mine pentru a mă ajuta mai bine de acolo …

O familie continuă să existe chiar dacă unii dintre cei dragi nouă nu mai sunt printre noi.

Sunt un călător prin lume, dacă încerci mergi până la capăt, altfel nici măcar nu începe. Asta poate însemna să îți pierzi prieteni, rude, iubiți, slujbe, poate chiar și mințile. Poate însemna să îngheți pe o bancă  în parc, poate însemna să nu mănânci timp de câteva zile, poate însemna închisoare. Poate însemna batjocoră. Poate însemna ironie și izolare. Izolarea e un dar, toate celelalte sunt un test al rezistenței tale, și pentru cât de mult îți dorești să faci asta, și o vei face și vei reuși, în ciuda respingerii și a sorții nefavorabile. Va fi mult mai bine decât orice ți-ai imaginat. Acel sentiment nu se compară cu nimic….Vei fi singur cu zeii iar nopțile vor străluci în flăcări.

Ca o piesă de teatru este viața, nu contează cât de mult a ținut, contează cât de frumos s-a desfășurat!

În fiecare dintre noi există o poveste, pentru că viața este făcută dintr-un lung șir de povești și pe acestea le reținem: emoția poveștilor din viața noastră.

Sunt un călător prin lume, dacă încerci mergi până la capăt, altfel nici măcar nu începe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.