Dum. nov. 27th, 2022

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Emoții și explozie de culori la Arad Fashion Days

3 min read

 

Celebra Coco Chanel spunea următorul lucru: „O fată trebuie să aibă două lucruri, clasă și să știe să fie fabuloasă”. Chiar zilele trecute discutam cu prietenele mele că cel mai important este să știi să porți o haină, pentru că de cele mai multe ori dacă nu ai atitudine nici nu mai contează ce porți.

Ar fi atât de multe de spus despre modă dar eu cred că moda  în sine înseamnă mult mai mult decât o haină, o poșetă, sau un pantof. Moda este arta prin care ne exprimăm fiecare în parte tipul de personalitate pe care îl avem. Arată-mi cum te îmbraci ca să îți spun cine ești 🙂 iar odată cu trecerea anilor trebuie să realizăm că anumite lucruri pe care le adoram să le purtăm la 20 de ani, la 30 nu își au rostul.

Cred cu tărie că fiecare vârstă are moda ei 🙂  ( fac abstracție că doar ce am împlinit 33).  Și acum că v-am făcut o scurtă introducere am să intru practic în subiectul acestui articol: Arad Fashion Days, eveniment închinat modei. Au fost două zile pline în care arădenii chiar au ieșit din zona lor de confort, au socializat, și-au dat întâlnire cu prietenii și s-au bucurat că în orașul nostru se întâmplă un eveniment monden cu nume cunoscute din lumea modei precum Cătălin Botezatu, Romanița Iovan,  Clara Rotescu , Aura Dumitru, Ștefan Muscă, Kiki Dumitrescu, Alexandru Raicu, sau localnica Eli Lăslean și alții.

În prima seară am avut o problemă cu care ne confruntăm  doar noi, femeile. Mereu când trebuie să ne alegem o ținută sfârșim prin a proba zece  și parcă nici una nu ne place. Foarte greu m-am hotărât în prima seară cu ce să mă îmbrac dar în schimb a doua zi mi-a fost mult mai ușor (deja aveam exercițiu).  A fost un eveniment interesant, mai ales în a doua seară când prezentările de modă ale designerilor au fost diferite și pline de emoții.

Mi-a plăcut prezentarea Romaniței  Iovan, mi-a adus aminte de când am fost la balet în Rusia , special pentru Lacul Lebedelor. Un adevărat pelerinaj vestimentar a fost colecția prezentată de George Hojbotă, cel care a fost director de creație pentru unele dintre cele mai prestigioase branduri românești. Este cel mai bun designer român de avangardă și mă bucur enorm că a venit la Arad și ne-a arătat  prin colecția sa o altă față  a modei,  o extindere a personalității.  Prezentarea lui a fost o veritabilă călătorie în cele mai întunecate locuri și în cele mai ascunse dorințe pe care mintea omului le poate crea . Ba chiar mi-am adus aminte de  o scenă parcă transpusă din serialul Queen Of South : Nume de cod : El Santo (cei care au văzut serialul știu despre ce vorbesc).

Ce mi-a mai plăcut a fost și prezentarea Chic by Vali Cioban, o explozie de ținute în culori care m-au transpus în lumea teatrală. M-am emoționat și mai tare  la sfârșitul evenimentului când podiumul a devenit arhiplin, iar creatoarea  arădeancă a brandului și-a adus întreaga echipă pe scenă.

Au fost două zile în care ne-am bucurat de orașul nostru, două zile în care am văzut, am simțit și am trăit o experiență plină de emoții și culoare.

Nu e deloc ușor să organizezi un eveniment de asemenea anvergură  iar vinovații din spatele acestei povești sunt : Cristina Sabău, Ancuța Ciortea, Paul Micșa, Lidia Georgiu, Benny Mark și Ghiță Marian.

Arad Fashion Days See you next year 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.