mar. sept. 27th, 2022

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Adio kilograme în plus, adio celulită. În sfârșit am găsit soluția și durează doar 20 de minute! Interviu cu Silviu Boncan, antrenor fitness și EMS

6 min read

 

Prima dată când  am auzit de  electrostimulare a fost în urmă cu doi ani. Recunosc că la început mi s-a părut ceva din filmele S.F.  Apoi am încercat  și chiar funcționează.  Nu am făcut nici un sport in copilarie si nici în  adolescență, ba, mai mult, chiuleam cât puteam de la ora de sport, convinsă  la acea vreme că  e pierdere de timp…

Sincer primul meu contact cu o sală de fitness a fost pe la vârsta de 22 de ani. Atunci am realizat că am cu câteva kg în plus, așa că m-am decis să mă apuc de treabă. Am urmat toate cursurile posibile: de taeboo, body pump, zumba, step aerobic, trăgeam la sală însă tot nu am reușit să scap de celulită, marea problemă a noastră, a femeilor. Asta până când am dat peste acest tip de antrenament . La mine după doar două ședințe pielea a început să fie mai fermă și după patru ședințe mi-am luat adio de la celulită. A fost ziua în care am fost cea mai fericită pentru  că în sfârșit am găsit o metodă care să mă scape de celulită, dar mai multe ne  va povesti Silviu Boncan, care este antrenor de fitness și proprietarul  studioului  de electrostimulare Ibody Studio Arad.

 

-Când am auzit prima oară de electrostimulare mi s-a parut ceva S.F. și recunosc că am avut ceva rețineri, mai ales când am auzit că  se lucrează pe bază de curent electric. Hai să  vorbim puțin despre EMS ( Electro-stimuare musculară)

Termenul de EMS este abrevierea sintagmei Electro Muscular Stimulation, în traducere : stimularea electrică a musculaturii. Electrostimularea se bucură de ani de zile de succes în rândul oamenilor activi, care sunt ocupați cu numeroase activități în viața de zi cu zi, fără să își neglijeze sănătatea și aspectul fizic. Foarte populară în alte țări, metoda EMS Fitness a început să fie din ce în ce mai cunoscută și în România. Ibody Studio Arad vine cu o nouă generație de antrenamente, adică o serie de programe personalizate de exerciții fizice și fitness efectiv, însoțițe de electrostimulare. În viața de zi cu zi , sistemul nostru nervos, trimite constant astfel de implulsuri nervoase spre mușchi, pentru a ne controla mișcările.

Ibody EMS Fitness folosește electrostimularea activă, bazată pe impulsul bipolar spre deosebire de electrostimularea pasivă, care are la bază impulsul monopolar. Impulsul bipolar eliberat de aparatul folosit la antrenamente este natural, nu este dureros și nu dăunează organismului. Este același impuls pe care creierul nostru îl trimite în mod firesc musculaturii.

-Ce înseamnă rezultate prim acest nou tip de antrenament ?

20 de minute EMS Fitness  înseamnă un consum de peste 500 de calorii în timpul antrenamentului și alte 2000 de calorii în următoarele două zile, deoarece mușchii continuă să lucreze. Mai mult, circumferința abdomenului sau a coapselor poate scădea cu până la 2 cm, încă de la prima ședință.  Însoțit și de un regim alimentar echilibrat, rezultatele sunt remarcabile. În cele 20 de minute de EMS Fitness sunt antrenați peste 300 de mușchi, din toate grupele musculare.  Este un ajutor extraordinar pentru cei care își doresc definirea și creșterea masei musculare într-o perioadă de timp mai scurtă, deoarece în două ore de mișcare convențională abia se pot lucra 80 de mușchi. Practic în doar 20 de minute se lucrează toate cele 9 grupe de muschi în același timp, ceea ce la sală nu se poate realiza decât într-o săptămână.

-Care sunt principalele beneficii ale acestor antrenamente?

În primul rând, la Ibody ședința de probă este gratuită. De la prima ședință începem cu o evaluare și măsurare a indicatorilor generali: IMC, masă musculară, masă osoasă, grăsime abdominală, vârsta metabolică, tocmai pentru a putea stabili de la început un program personalizat și adaptat fiecărei persoane în parte.

La Ibody îți punem la dispoziție un antrenor personal, echipament personal (toate costumele sunt wireless), programe pesronalizate pentru fiecare persoană, consiliere nutrițională, evaluare perioadică a stării generale, pachete financiare avantajoase dar și un mediu prietenos și optimist.

După numai câteva ședințe, te vei bucura de o stare generală deosebită, de mai multă energie, putere și rezistență dar și de mai mult timp pentru lucrurile importante din viața ta. În plus este singurul loc în care antrenamentele pot fi realizate de către două persoane în același timp, fiind ideal pentru cupluri, prieteni, colegi. Exercițiile sunt personalizate în funcție de obiectivul fiecăruia.

 • Arzi caloriile
 • Scapi de kilogramele în plus
 • Îți tonifici corpul
 • Crești în masa musculară
 • Reduci durerile de spate
 • Postura îmbunătățită
 • Scapi de celulită
 • Accelerarea metabolismului
 • Mai multă energie
 • Îmbunătățirea circulației limfatice
 • Antrenamente 1 la 1 (tu cu antrenorul tău personal)

 

 

 

 

-Si totusi, în cât timp  se văd rezultatele?

Rezultatele depind de fiecare persoană în parte, de motivația, voința, perseverența fiecăruia. Poți pierde 500 de calorii pe zi și 2 cm în talie încă de la prima ședință, dar noi ca oameni suntem diferiți și rezultatele  vin diferit, la unii foarte rapid iar la alții mai lent. Noi,  la Ibody recomandăm două ședințe pe săptămână.

– Poate practica oricine acest antrenament sau există contraindicații? Dacă da, care sunt acelea?

Antrenamentele de EMS Fitness nu sunt recomandate pentru persoane:  cu stimulator cardiac sau alt dispozitiv electronic în organism, femei însărcinate, persoane care suferă de tulbărări pshihice grave, varice în stadiu foarte avansat, epilepsie, tumori osoase , osteoporoză, insuficiență renală.

– Oamenii trebuie să știe că aceste antrenamente nu sunt suficiente pentru a ajunge la corpul perfect. Ce trebuie să mai facă cei care își doresc să arate bine?

Trebuie să pornim cu un MINDSET Clar : „Fii tu însuți cea mai bună variantă a ta”, deoarece pentru a fi în formă nu este un moft, ci o NECESITATE pentru SĂNĂTATE.

 1. Metabolismul: Cu toții știm pe cineva care mănâncă de toate ți la miezul nopții și nu se îngrașă. Da, unii au acest noroc genetic, însă cu un stil de viață sănătos, oricine își poate accelera metabolismul pentru a arde mai rapid calorii.
 2. Emoțiile: Ele pot fi negative sau constructive. Ce este drept, toți trăim pe baza emoțiilor și depindem de ele într-o oarecare măsură. Iportant este să știm ce vrem, care este obiectivul nostru și să canalizăm toate emoțiile într-un mod constructiv.
 3. Comparațiile: E ușor să cazi în capcana lor când vine vorba de felul în care arăți tu și ceilalți din jurul tău sau chiar din reviste. Nu îți vor face bine! Dacă vrei să te compari cu cineva , uită-te la pozele tale mai vechi în timp ce continui să progresezi.
 4. Viciile : Dacă fac parte din viața ta, fă prioritate din a le exclude : fumatul, alcoolul, excesul de zahăr.

 

-Silviu ,  mulțumesc pentru acest interviu și ca o ultimă întrebare , unde te pot găsi persoanele care vor să lucreze cu tine?

Ne găsiți la Ibody Studio, pe strada Episcopiei , nr. 1 din Arad. Ne puteți contacta telefonic la nr. : 0753647978. De asemenea, ne puteți găsi și pe paginile noastre de social media :

Facebook : Ibody   și Instagram : ibody_emsfitness

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.