mar. ian. 31st, 2023

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Nuntă, copil și presiune socială!

3 min read

Nuntă, copil și presiune socială

 

Dacă toamna se numără bobocii, la alții se numără nunțile. Ca norocul, în acest an  am scăpat doar cu două nunți și un botez,  însă pentru alții amenzile au fost mult mai mari 🙂

Am cunoștiințe care aveau aproape în fiecare weekend  o nuntă sau cum îmi place mie să îi spun, „amendă socială”.  Și totul începe frumos, cu un el și ea, care spun cu voce tare  „DA”  în fața ofițerului de la starea civilă. Și apoi urmează nebunia și știu din proprie experiență cât stres acumulezi pentru organizarea nunții. Și chiar dacă tu poate ai fost nehotărât sau nehotărâtă, întotdeauna vor exista socrii care se vor ocupa de tot. În multe cazuri, chiar ei sunt cei care aleg data, locația ba chiar și invitații. Sunt acele nunți care efectiv sunt făcute pentru bani. Și am participat și eu de-a lungul timpului la câteva, pe la țară , pe la cămine culturale, că vorba aia, la nunți de genul ăsta rămân și ei cu ceva. Ba chiar și eu am făcut nunta la țară, dar stați liniștiți nu am rămas cu nimic 🙂 Doar cu o aprindere la plămâni și cu poze în care îmi curgea nasul ca la robinet.

Dar măcar am învățat ceva. Omul din greșeli învață și mi-am dat seama, destul de târziu, că noi oamenii așa am fost învățați de mici. Trebuie să te căsătorești, să ai o casă și să faci copii. E o regulă, chiar dacă tu simți că nu vrei să urmezi acest ritual.

Înainte de propria-ți nuntă,vei întâlni la orice pas cupluri care sunt deja căsătorite, plictisite și vor începe să te streseze :

Vai, dar voi când faceți nunta?

-Atunci…

Așa să le răspundeți la toți cei care încearcă să vă convingă că ăsta este mersul lucrurilor. Și simt cum mă enervez și toți porii mi se deschid. Și văd acele familii tradiționale care urmează acel curs al presiunii sociale. El o înșală cu cosmeticiana  puțin mai bunoacă, iar ea naivă fiind nu crede până când la un moment dat îl prinde asupra faptului. Poate chiar îl și iartă că, nah, a fost o greșeală. Ea trece peste, sau cel puțin așa crede ea. Trec câteva luni și ea începe să meargă la fitness, își dă seama că trebuie să slăbească și trage de ea până când ajunge și antrenorul să tragă la ea. Apoi soțul află doar când cere convorbirile pe telefon. Și se sparge bomba….Scandal. urlete, împăcări, despărțiri și culmea… Nu s-au despărțit.

Ce o să zică lumea?

După un an fac un copil, la presiunea prietenilor, a părinților, etc. Parcă îi și aud pe unii spunând următorul lucru: Faceți un copil, o să vă apropie! Pe bune? Dacă credeți că un copil vă salvează căsnicia, vă înșelați. Problemele pe care le-ați avut nu vor dispărea niciodată, ba cu timpul se vor aduna și vor fi tot mai multe. Dar acesta este lucrul normal pe care orice om trebuie să îl facă, că dacă nu , ori ești pe invers, ori n-ai cu ce, ori cine știe ce le mai trece prin mintea bolnavă a acestor oameni.

Alo, planeta, mă recepționați?

Fiecare om are dreptul să fie exact cum vrea el, dacă nu vrea să se căsătorească , care este problema voastră? Dacă o persoană este singură la o nuntă voi nu aveți nici un drept să o judecați sau să râdeți (pe la colțuri, vă știu eu ).

Tocmai cei mai nefericiți, plictisiți și frustrați se găsesc să comenteze, să ne dea lecții de viață, să ne arate câte au realizat. Asta în timp ce și-au pus visele și dorințele pe butonul „Hold”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.