Dum. iun. 20th, 2021

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Tipologii de bărbați!

5 min read

Zilele trecute vorbeam cu prietenele mele că e o mare criză în România. Da, e o mare criză, pe lângă cea politică, financiară,e o mare criză de bărbați adevărați, puternici, stabili emoțional. Eu știam acest lucru de mult timp, dar din ce în ce mai multe persoane de gen feminin îmi confirmă .
În acest articol aș vrea să fac câteva clasificări sau stagii de evoluție ale bărbaților.
Voi începe prin a vă spune că există mai multe tipuri de bărbați: bărbatul copil sau rebel, bărbatul bun, bărbatul rău, bărbatul întreținut, bărbatul țăran, bărbatul bisericos, bărbatul antreprenor.
Am să îi iau pe rând: bărbatul copil sau rebel, este acel gen de bărbat care refuză să se maturizeze, se oprește într-un anumit stagiu și nu își mai dorește să evolueze. Aparent e unul dintre cei mai atrăgători, a avut multe relații, însă când ai nevoie de el, te lasă cu marfa în soare și pleacă la altă tarabă. Nu te vei simți niciodată în siguranță alături de el. În principiu, femeile ajunse la un anumit grad de maturitate își dau seama că au stat într-o relație care nu ducea niciunde.
A doua categorie: bărbatul bun, da este acel gen ,,Canapea” sau ,,Preș”.
Pare tipul perfect, nu? Adică sunt femei care le place să aibă un bărbat, care să le aprobe tot timpul, să nu le înșele pentru că sunt incapabili să mintă, să fie acolo trup și suflet pentru ele. Eu, clar nu aș avea nevoie de o ,,canapea”, adică sunt destule firme specializate pe producerea de canapele, de toate modelele: de piele ecologică, catifea, mușama….și așa mai departe. Acest tip de bărbat, pe lângă că are o stimă de sine scăzută e și toxic, adică în sensul că nu vei putea evolua niciodată lângă el. E genul de bărbat care lucrează pentru alții, de obicei într-o fabrică sau la stat, cu program de la 9-17, în weekend să fie liber pentru a putea mucegăi pe fotoliul lui, cu o bere în mână și uitându-se la televizor. E un cadavru în viață, e gol pe dinăuntru, tu va trebui să iei toate deciziile, tu va trebui să alegi în locul lui. E ca o plantă de apartament, știți voi din aia care trebuie să o uzi foarte rar. Nici măcar de apă nu are nevoie. De obicei, relațiile cu acest tip se termină în felul următor: ori partenera își găsește un alt mascul care să îi ude floarea, când el e plecat la muncă, ori pleacă din relație definitiv. Aici depinde de caracterul femeii.
A treia categorie este bărbatul rău. Da este acel gen ,,bad boy” , după care femeile sunt înnebunite.
De ce? Pentru că sunt fermecători, nu te sună imediat după ce ați făcut sex, îți răspund la mesaje după o săptămână, fac tot felul de jocuri stupide, nu îți dau atenție, te fac să te dai peste cap pentru ei, sunt cei mai profunzi, te aduc într-o stare în care nici unul nu a reușit. Plutești cu ei, dar stai pe nisipuri mișcătoare tot timpul. Sunt printre cei mai toxici, multe femei rămân marcate pe viață, după ce au trecut prin câteva experiențe crunte lângă ei. Sunt atât de egoiști încât te spulberă dintr-o singură privire.
A patra categorie sunt bărbații întreținuți. Da știți foarte bine la ce mă refer. Prima subcategorie sunt acei bărbați care își caută pradele: de obicei femei bogate, trecute de 40, care sunt sătule până peste cap de partenerii lor, aceștia nu le mai pot satisface, soții de bărbați cu potențial financiar și cu o poziție înaltă în societate. Acești bărbați au în vizor ceea ce își doresc și stau cu pradele până își îndeplinesc scopurile. Tot în această categorie mai intră și bărbații întreținuți de mamele lor: aceștia așteaptă ca mama lor să plece în străinătate, să spele bătrânii pentru a putea să le trimită lor bani.
În această categorie mai intră și bărbații care își trimit femeile la produs, prin țări străine, pentru a îi întreține. Asta am observat că a devenit un trend, deci practic ele merg, le cumpără mașini, cele mai scumpe, au cam în jur de 150 de clienți pe lună, toți libidinoșii iar când vin în țară la ei mai își iau și bătaie. Deci e peste puterea mea de înțelegere, în fond e o meserie, cea mai veche, bravo pentru femeile care au stomacul bun, dar nu înțeleg de ce trebuie să le dea toți banii lor. Dute, călătorește, investește în tine dar nu întreține o molie de acest gen. Si pe lângă că iau acești indivizi toți banii de la ele, mai au și câteva amante pe care le întrețin. Oare în ce lume bolnavă trăim?
A cincea categorie sunt bărbații bisericoși. Nu vă vine să credeți? Există bărbați care preferă să meargă la conferințele părintelui Necula, în loc să se întâlnească cu tine. Dacă vrei să ieși în oraș sâmbăta seara, nu vei putea, pentru că el trebuie să fie la slujba de Duminica, în fiecare săptămână. Să nu mai vorbim de concedii, care toate trebuie să fie în locuri sfinte!
A șasea categorie : bărbatul țăran…e acel tip, fără de care firma ,,Nike” ar da faliment. Da, nu știe altceva decât să se îmbrace cu blugi, tricou cu burtă, și nelipsiții ,,Nike” din picioare. E acel bărbat care după o zi de muncă se aruncă în cel mai apropiat bar, bea câteva beri, merge acasă, așteaptă să îi pună nevasta mâncarea pe masă, de obicei cu multă carne. E acel tip care merge în vacanță la mare, la Mamaia, nu la Loft și la zonele de fițe, acolo unde sunt umbrelele de ,,Coca Cola”. Acolo îl vei întâlni plimbandu-se pe faleză, cu soșete albe din alea lungi și cu sandale.
A șaptea categorie: bărbatul antreprenor. Da, e acel bărbat care a trecut prin multe experiențe, a luat tot ce e mai bun din fiecare, ori are un busyness care îi merge foarte bine, ori are o profesie de invidiat. Acest bărbat știe ce vrea, a trecut de faza jocurilor stupide, se cunoaște foarte bine pe el, e galant, știe să se comporte în societate, e sătul de oameni proști și nu ar accepta lângă el o femeie de clasă inferioară.
Cam astea au fost câteva dintre speciile care există pe acest pământ. Știu că sunt foarte multe dar voi reveni într-un alt articol cu alte categorii!

1 thought on “Tipologii de bărbați!

  1. Bravo Schatz, ai talent literar! Nu degeaba ai fost premiata de site-ul arq! Pe bune, dacă toate aceste tipologii îți aparțin și nu te-ai “inspirat” de pe undeva de pe net, văd in tine un viitor prozator de forța, un Breban in fustă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *