mar. sept. 27th, 2022

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Eurovision……pasiune, muncă și un vis devenit realitate în orașul meu!

5 min read

S-au spus multe lucruri despre acest concurs, unele pozitive, altele negative. Uneori și eu sunt critică, hateră, dar asta nu înseamnă că trebuie să aruncăm cu noroi într-un concurs, un proiect la care muncesc pe rupte sute de oameni.
A fost nevoie de multă muncă, iar acea transformare a Sălii Sporturilor care a arătat la un nivel extraordinar duminică este demnă de tot respectul. Aici sper că sunteți de acord cu mine. Știu, probabil o să îmi spuneți că a fost acea isterie care s-a creat în mass-media și pe Facebook cu câteva zile înainte de marele eveniment, lipsa biletelor. Aici cred că a fost vorba de o comunicare proastă între instițuțiile în cauză. Cred că puteau fi evitate cu ușurință multe discuții și dispute pe rețelele de socializare, mă repet, dacă cei care răspundeau de acest eveniment informau corect, și de la bun început, cum se procedează în asemenea cazuri. Să știți că și la Vocea României nu se intră cu bilete, dar există o secțiune unde poți să te înscrii. Să trecem mai departe, cei care am avut norocul să participăm la acest concurs, cu toții am putut observa o organizare impecabilă din momentul în care am făcut primii pași în sală.
Mie, personal, nu mi-a venit să cred cum au putut transforma totul. Începând de la acea scenă, luminile, panourile, pânza care a fost pusă sus pentru o acustică cât se poate de bună, știut fiind faptul că Polivalenta nu oferă o acustică foarte bună.

Liga studenților de la Universitatea Aurel Vlaicu și-au făcut treaba impecabil. Cu toții au fost la înălțime și îmi place de ei pentru că promovează voluntariatul. Da, acei oameni o fac din pură pasiune, lucrul pe care îl apreciez, mai ales în zilele noastre când toată lumea așteaptă să fie plătită. O tânără din echipa lor m-a îndrumat până la locul meu, exact lângă scenă. Hmmm, niciodată nu am fost atât de aproape de o scenă ca acum. Eram acolo, exact unde se întâmpla acțiunea de dinaintea acțiunii.
După ce toată lumea și-a ocupat locurile, a început și distracția. Și cu cine să înceapă dacă nu, cu una dintre trupele de top din Arad și nu numai.

Q Band, mi-ați făcut seara și mai frumoasă. Mulți o cunoaștem pe solista trupei de altundeva: da, Aradul are cea mai talentată purtătoare de cuvânt din cadrul IPJ Arad.

Claudia Iuga, te uiți la ea și vezi o femeie puternică cu o voce care te face să tresari la fiecare sunet pe care îl scoate și împreună cu George Dancu, se sincronizează perfect.

Pe solista trupei de la Q Band, Claudia Iuga am urmărit-o și în urmă cu câțiva ani la Vocea României, unde a cântat foarte bine, și am tot auzit de ei și eram tare curioasă să îi văd „LIVE”. Și dorința mi-a fost îndeplinită. Când au interpretat coverul lui Rihanna- Don’t Stop the Music, i-am simțit acolo cu toată dăruirea pentru muzică și pentru public.
Apoi cei de la Unique Dance Studio și-au pus și ei amprenta în memoria mea prin coregrafiile complexe pe care le-am putut urmări pe perioada evenimentului. Îmi aduceau aminte de una dintre trupele mele preferate de dans: Jabbawockeez, pe care vă invit să îi urmăriți când aveți timp. Au câștigat primul sezon America’s Best Dance Crew în 2008.

Să trecem mai departe, după toate aceste momente concurenții au încercat să demonstreze fiecare ce pot. Unii au reușit, alții nu. Da, au fost câțiva concurenți care evident nu prea aveau ce căuta acolo. Dar să trecem la cei care chiar au avut cu ce. Prima piesă care mi-a plăcut a fost „Daina”, interpretată de Letiția Moisescu și trupa Sensibil Balkan. Cântăreața nu m-a dat pe spate însă showul pe care l-au făcut mai ales instrumentiștii chiar a fost de finală.

„A Star Is Born”, și nu mă refer la filmul lui Bradley Cooper, mă refer la o voce de înger care a apărut pe scena din Arad.

Era Laura Bretan, copila de doar 16 ani născută și crescută la Chicago, în Statele Unite,iar la felul cum cântă o văd câștigătoarea finalei de la București de duminică seara. Ce m-a impresionat la această tânără este abilitatea ei de a cânta și felul cum a interpretat piesa „Dear Father”, când a trecut pe opera mode, a fost incredibil.


În 2016 a câștigat finala „Românii au talent”. Tot în același an, a participat la America’s Got Talent primind Golden Buzzer de la Mel B, fapt care a trimis-o direct în finală. A fost susținută de mama ei și de bunicul ei care, cu câteva luni înainte de participarea ei la America’s Got Talent a murit. După ce am văzut-o LIVE, după ce am ascultat-o la toate concursurile la care a participat, nu pot spune decât că este predestinată să câștige Eurovisionul.

Deja îmi imaginez cum sună piesa ei remixată de marii DJ-i ai lumii. Laura e o lecție de viață pentru toți dintre noi. Laura dragă, te văd câștigătoare și te văd un star mondial, sper ca românii să își dea seama de potențialul tău și să te voteze în marea finală de la București.
Eurovision împlinește visul, asta a fost deviza acestui concurs. Mulți au fost, puțini au rămas. Cel mai bun ne va reprezenta țara mai departe în Tel Aviv și de ce nu, poate chiar de data aceasta să aducă marele premiu la noi acasă, deși e foarte greu știut fiind faptul cum se votează…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.