mar. sept. 27th, 2022

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Gală incendiară la Arad! Eduard Gafencu, un nou KO, o nouă centură

2 min read

În urmă cu jumătate de an participam pentru prima dată la o gală de box organizată la noi în oraș, Gala Campionilor. Acolo l-am văzut pe Eduard Gafencu cum l-a făcut knock out pe adversarul său maghiar, dar și pe Flavius Biea, care a câștigat lupta pentru Centura IBA Inter-Continental.
Aseară m-am întors la Sala Sporturilor ”Victoria”. Nu a mai fost vorba tot despre o gală de box, ci de una de kickbox. Evenimentul s-a numit „Colosseum Tournament” și a fost organizat de ploieșteanul Gabriel Georgescu cu sprijinul Primăriei Arad, Consiliul Județean Arad, Centrul de Cultură Arad.

Spectacolul a fost unul special, mai ales că a avut invitați de onoare ca legendarii Remy Bonjaski și Peter Aerts. Însă ei nu au fost doar invitați, astfel că fiecare a venit cu elevul lui. Gala a fost alcătuită din zece meciuri.
Finala piramidei „Colosseum Tournament” s-a disputat între Marius Munteanu, sătmăreanul legitimat la NRG Fight Club Arad și Costin Mincu. Bătălia a fost câștigată la puncte de Costin Mincu, decizie contestată de numeroșii fani ai lui Munteanu, veniți mulți dintre ei de la Satu Mare.

Momentul cel mai așteptat al serii a fost meciul dintre Eduard Gafencu, antrenat de Ruben Stoia și Ekrem Doruk, elevul lui Remy Bonjaski.

Pot să spun că în acea partidă a plouat în ring cu pumni. Acolo am văzut doi oameni care se luptă din greu pentru centura „Colosseum Tournament”. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost faptul că tot publicul s-a ridicat în picioare și îl încuraja pe Eduard Gafencu : Edy! Edy! Edy! se auzea în Polivalentă. Cu asemenea susținere, arădeanul l-a făcut KO pe olandezul antrenat de marea legendă a kickboxului mondial.
O gală incendiară, o gală unde a câștigat ambiția și curajul dar mai ales puterea de a continua, chiar când crezi că nu mai poți!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.