mar. ian. 31st, 2023

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

The Lobster, cel mai ciudat film pe care l-am văzut!

3 min read

 

E sâmbătă, e toamnă și eu m-am gândit să vă povestesc  despre un film pe care l-am văzut în urmă cu ceva timp . Este un film care și acum îmi stârnește curiozități, un film atât de diferit de restul pe care le-am văzut.  Fiind sătulă de filme americane la care știi cum se va termina finalul după zece minute de la începerea lor, am dat din pură întâmplare peste un film „The Lobster” .

„The Lobster” este al cincilea film regizat de Yorgos Lanthimos care este regizor  grec de film, video și teatru, producător și scenarist. Scenografia acestui film  a fost premiată cu premiul ARTE International ca cel mai bun proiect CineMart pentru 2013, la cel de-al 42-lea Festival Internațional de Film Rotterdam.  Filmul a fost selectat pentru a concura pentru Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes din 2015  și a câștigat Premiul Juriului.

Să vă mai spun că actorul principal este Colin Farrell ? Care, apropo joacă senzațional în acest film alături de Rachel Weisz.

Pot să spun că este unul dintre cele mai stranii și ciudate filme care le-am văzut, dar mai ales ideea este una originală. Este un film halucinant, este un film de artă despre antilume. Subiectul filmului este despre  două lumi: o lume a cuplurilor și una a celor singuratici ,  în antiteză și aparent, ești obligat să trăiești în una dintre cele două sau devii o ființă inferioară. Ciudate si extreme regulile în ambele lumi, practic împart omul în două când defapt ele îl alcătuiesc. Aș fi vrut să fie mai descriptiv filmul însă pe măsură ce avansezi în el îți pui tu ca om mai multe întrebări. Acest film este efectiv o radiografie a societății în care trăim, câte cupluri nu sunt împreună doar de ochii lumii? Sau câte persoane își aleg repede un partener doar de frica singurătății?

Aș vrea să facem un exercițiu de imaginație, dacă ar fi să alegeți o lume în care să trăiți însă orice ați alege trebuie să vă conformați regulilor, ce ați alege?

Dacă ați avea doar o lună la dispoziție pentru a vă găsi partenerul perfect știind prea bine că dacă nu o să îl găsiți aveți două șanse: să evadați din acel loc sau să fiți singuratici ?

Tu ce ai alege?

Ne dorim perfecțiunea însă ea există doar în vise, alunecăm în vise  în nopțile târzii trezindu-ne la realitate  în diminețile reci! Am devenit pe zi ce trece tot mai reci si tot ceea ce ne mai încălzește sunt doar lucrurile materiale care ne țin de cald pentru o scurtă perioadă dar cu sufletul cum rămâne?

Câți dintre voi vă alegeți partenerii după sufletul lor?

Regia: Yorgos Lanthimos

Distribuția: Rachel Weisz, Léa Seydoux, John C. Reilly, Colin Farrell, Ben Whishaw

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.