lun. apr. 15th, 2024

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Bohemian Rapsody sau momentul în care m-am îndrăgostit de Queen!

3 min read

 

Nu am fost niciodată o fană înfocată a trupei Queen. Recunoșteam celebra melodie „We are the Champions” și cam atât știam despre ei. Asta până în momentul când m-am dus la cinema, special pentru această peliculă. Am tot auzit recenzii, unele pozitive, altele negative și eram foarte curioasă să văd exact cum văd eu acest film.

A luat patru premii Oscar anul acesta pentru :  Cel mai bun montaj video, Cel mai bun montaj de sunet, Cel mai bun mixaj de sunet iar actorul Rami Malek l-a interpretat extraordinar pe legendarul Freddie Mercury, ceea ce i-a adus primul Oscar din carieră.

Filmul e regizat în proporție de 75% de Bryan Singer, restul fiind acoperit de producătorul executiv Dexter Fletcher.

Credeți-mă după ce s-a terminat fimul, eu încă eram acolo la concert, pe Wembley Stadium.

Vizionând filmul m-am îndrăgostit de trupa Queen. Și chiar cred că nimic nu e întâmplător, înainte să merg la film tot mă gândeam că în viața asta îmi doresc să călătoresc în Zanzibar. Spre surprinderea mea, unul dintre prietenii cu care am vizionat filmul îmi spunea, cum tu nu știi că Freddy Mercury era din Zanzibar? Acum știu și vizionând filmul mi-am dat seama că tocmai văzusem povestea de viață al unui om , poate cea mai bună voce masculine a lumii.

Practic subiectul filmului „ Bohemian Rhapsody” e povestea vieții lui Farrokh Bulsara (Rami Malek), un tânăr ambițios și excentric născut în actuala Tanzanie. Ori de câte ori îi permite slujba de hamal la aeroportul Heathrow (Londra), Farrokh ia câte-o pauză ca să compună două-trei versuri și să fredoneze niște note muzicale. Visul lui e să ajungă artist de talie mondială, fiind perfect conștient de talentul său remarcabil și mai mult decât dornic să se afirme. Primul pas pe care-l face înspre o carieră istorică e să-și schimbe legal numele din Farrokh Bulsara în… Freddie Mercury.

Filmul   urmărește ascensiunea trupei Queen, de la o gașcă de studenți care cântă seara prin pub-urile din Londra până la grupul care a zguduit stadionul Wembley, în vara lui ’85, la concertul caritabil Live Aid.

Nu poți să ratezi un asemenea film, practic un documentar despre cea mai de succes trupă a tuturor timpurilor. Mi-a rămas în minte melodia care poartă titlul filmului și ori de câte ori îmi aduc aminte mi se face părul de găină. Până la urmă, în ciuda criticilor acestui film, oare nu și-a atins scopul din momentul ce eu nu știam mare lucru despre ei, iar după film am ascultat toate albumele lor. Cât despre Freddie Mercury, solistul extravagant  continuă să ne fascineze și la 27 de ani după moarte prin stilul său, prin calitățile sale vocale dar și prin curajul lui de a declara că este homosexual.

Regia: Dexter Fletcher, Bryan Singer

Scenariul: Justin Haythe,Anthony McCarten, Peter Morgan, Stephen J. Rivele, Christopher Wilkinson

Distribuția: Mike Myers, Lucy Boynton, Rami Malek, Tom Hollander, Gwilym Lee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.