mie. ian. 27th, 2021

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Ce am învățat eu de la emisiunea Chefi la cuțite? Nu doar rețete…

3 min read

Nu am fost o fană a acestei emisiuni, am început sa o urmăresc datorită fratelui meu care acum urmează cursurile școlii de bucătari, însă m-a prins din ce în ce mai mult. Am auzit multe povești, unele pozitive altele negative. De data aceasta m-am uitat de la început și am putut observa multe lucruri urmărind evoluția fiecărui concurent!
Nici acum nu îmi vine să cred că Silviu nu a prins finala. Nu o să înțeleg niciodată de ce în a treia semifinală a ales să facă acel desert cu pară care l-a exclus din concurs. Au fost câțiva bucătari foarte buni însă cum orice pădure are uscăturile ei exact așa a avut și acest concurs. Am văzut oameni care nu au avut nici o treabă cu bucătăria, dar au fost ținuți pentru show pentru că le aducea audiența  dorită. De la început i-am simpatizat pe Silviu și pe Maria. Chiar imi doream să îi vad în finala pe amândoi. Nu a fost să fie, iar acest lucru l-am putut observa când Munti (Mihai Munteanu) a câștigat concursul. Dintre toți concurenții, el a ajutat cel mai mult atât propria echipa din care făcea parte cât și pe restul (mai ales pe „Creața”).
Dând mereu dovada de fair-play , de pasiune și de talent in bucătărie, Munti a reușit până la urmă să câștige marele premiu. Teorii ar fi multe însă indiferent ce ar spune unii hateri zarurile au fost aruncate.

Știți ce contează cel mai mult într-un concurs?

Vă spun eu, munca în echipă, iar Munti a știut acest lucru. Noi, românii, suntem cunoscuți ca fiind foarte individualiști, tocmai din această cauză suntem printre ultimele țări din Europa. În România e criză de lideri, iar în finala „Chefi la Cuțite” am putut observa cum în echipa lui Andrei Balasz era o harababură totală . Munti și-a ales foarte bine echipa în finală. Avându-l pe Silviu alături de el, Munti a reușit să iasă învingător. Silviu l-a ajutat enorm, chiar dacă pe toată perioada concursului nu comunica cu echipa lui fiind foarte individualist și chiar introvertit. În finală am văzut un alt Silviu, i-a înmânat cuțitul de aur lui Munti pentru a-l încuraja. Da, mi-a plăcut acest gest. Bravo Silviu, ai dat dovadă de caracter. Poate dacă se comporta de la început cum s-a comportat în finală, cine știe ce s-ar fi întâmplat, poate ar fi câștigat.
Și acum, Maria Burlacu, din echipa lui Chef Scărlătescu. Am urmărit-o pas cu pas. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost siguranța cu care știa exact ce va găti în diferite probe. Organizată, s-a dovedit a fi un lider desăvârșit dar poate a greșit în finală când și-a ales echipa. Adevărul e că poate dacă nu ar fi avut doar amatori pe lângă ea, poate ar fi câștigat finala.
„Nu am câstigat competiția, dar nu am pierdut nimic”, spune Maria . Dorința ei a fost să îl facă mândru pe Chef Scărlătescu, iar eu zic că l-a făcut. Nu e deloc ușor să ajungi în finală fiind singura femeie într-o ultimă semifinală cu alți patru cu bărbați.
Până la urmă nu contează premiul, contează cine ești tu și ceea ce o să faci după acel concurs. Sunt sigură că Maria va avea o ascensiune puternică în cariera ei și vom mai auzi de ea.

„Chefi la cuțite” e o emisiune pe de-o parte amuzantă iar pe de altă parte educativă. Am învățat foarte multe rețete, secrete de preparare a anumitor feluri de mâncare dar mai ales am învățat că cel mai important lucru este munca în echipă. Dacă am conștientiza cât de important este acest lucru, ne-am face viața mult mai ușoară.
Iar pentru că azi sărbătorim „Mica Unire”, sau Unirea Principatelor Române, să ne aducem aminte ce spune imnul acelei uniri: „hai să dăm mână cu mână”. Că tot vorbeam despre echipă…

Foto: Antena 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.