Dum. ian. 17th, 2021

Corina Tamaș

,,Trăirile depășesc limitele gândirii’’

Orașul din oraș! Locul de basm din inima Timișoarei devenit loc de atracție pentru arădeni

4 min read

 

A fost odată ca niciodată un loc care dacă nu ar fi nu v-aș mai povesti. Este un loc în care copacii cresc peste noapte, totul se construiește cu rapiditate, un loc în care te poți plimba și relaxa parcă până la adânci bătrâneți. Așa se face că nu demult a fost inaugurat la Timișoara cel mai important proiect imobiliar mixt din vestul țării.

Iulius Town, sau orașul din oraș, căci despre el vă povestesc, face parte dintr-un proiect amplu de regenerare urbană printr-o investiție de 442 milioane de euro.

Proiectul este în curs de desfășurare. S-au investit deja 327 milioane de euro, la care se adaugă alte 115 milioane de euro destinaţi dezvoltării celei mai înalte clădiri de birouri din România, aflată încă în construcţie.

Da, ați citit bine…Cea mai înaltă clădire de birouri din România se va construi în Timișoara, la doi pași, sau la – să zicem – 40 de minute distanță de Arad. Prin urmare, mulți tineri vor beneficia de locuri de muncă la cel mai înalt nivel și standard. E valabil, evident, și pentru arădeni. Nu numai tinerii, ci absolut toți cei care vor să se relaxeze după o zi de muncă stresantă au acum unde să o facă fără a fi puși în situația de a se mulțumi cu o vizită în Mall.

Cam același lucru mi l-am dorit și eu în urmă cu câteva zile, când am vizitat pentru prima dată acest loc. Pfff… Chiar mi-a venit să scap cele două consoane printre dinți: „Pfff”… Trebuie să mergeți dacă nu ați fost .

E practic, așa cum am mai scris mai sus, un oraș într-un oraș. Ai atât de multe oportunități create de cei care au avut această idee încât se va face seară și tot nu ai apuci să vizitezi tot ce este pe acolo.

Am ajuns în jurul orei 16. Eram cu prietenele mele. De cum am făcut primii pași m-a izbit culoarea verde, nu era de la vreun semafor sau magazin de haine 🙂 Era de la iarbă…

Și ce iarbă… Îmi aducea aminte de iarba verde din parcurile londoneze, drept urmare mi-am trântit capul și am stat timp de câteva minute. Era atât de plăcută la atingere încât îmi venea să rămân acolo jos. Dar m-am ridicat la un moment dat și mă uitam la prietenele mele care erau fascinate de tot ce era în jur. Am mai mers câțiva pași și m-am oprit în dreptul platoului unde scrie „My town”. Atmosfera era pur și simplu de poveste.

Muzica ne creează o stare de bine și oricât de supărați sau triști am fi uităm de tot și de toate. Exact așa era și muzica care se auzea pe fundal. Un grup de turiști m-au rugat să le fac o poză de grup, erau fascinați și ei. Cred că trebuie să fii de fier să nu îți placă niște acorduri de pian, într-o locație așa cum este Iulius Town.

Ieri mi-am mai adus aminte de ceva, de un lucru pe care mulți dintre noi îl uităm, cum e să fii din nou copil. Și acest sentiment l-am avut când am ajuns în fața caruselului. Ba chiar am vrut să mă dau, dar am fost chemată să fac câteva poze. Caruselul arată ca dintr-un basm, se vede că s-a investit mult. Tot ce am văzut acolo este de calitate, ba chiar mi-am întărit convingerea întrebând-o pe una din prietenele mele care este în domeniu și mi-a confirmat și ea acest lucru.

Ce să vă mai spun?Este locația perfectă pentru multe activități. Dacă îți dorești să stai la o cafea, ai nenumărate opțiuni, dacă îți dorești să te așezi pe iarbă și să te relaxezi ai destul spațiu verde. Este locul perfect și pentru o întâlnire. Cum ar fi să te vezi pentru prima oară cu cineva acolo? Hmm, dacă deja te-au apucat căldurile, stai liniștit, ai și un lac unde să te răcorești. Prea fain, prea cu de toate, prea ca în alte orașe din afară.

Iulius Town, locul în care ai impresia că ești în altă țară, locul unde timp de câteva ore chiar dacă ești gras, slab, cu bani, fără bani, îți oferă atitudine, te face să te simți altfel și iți oferă începutul unei povești frumoase.

Și ce ar fi lumea fără povești ? Și am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa. V-am spus eu că locul acesta arată ca în basme…..

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.